От Българската асоциация Електромобили предлагаме жребий да определя кой да управлява

...
От Българската асоциация Електромобили предлагаме жребий да определя кой да управлява
Коментари Харесай

Българската асоциация Електромобили с предложение: Жребий да определя кой да управлява зарядните станции

" От Българската асоциация " Електромобили " предлагаме чоп да дефинира кой да ръководи зарядните станции ", сподели ръководителят на Българската асоциация за електромобили Мартин Заимов в предаването  " България, Европа и света на фокус " по Радио " Фокус " .

По думите му задачата на самодейността е да покаже, че по този метод могат да бъдат изграждани доста по-бързо и повече зарядни станции.

Заимов означи, че страната има фиктивен ангажимент до две години да има 10 000 зарядни станции за електрически автомобили. " В момента те са под 2000, тъй че в действителност би трябвало да ускорим построяването им ", съобщи той.

Всеки един от операторите е приел условията на процедурата. " Те би трябвало да обезпечат безпроблемен достъп на всеки електрически автомобил, тяхната система на разплащане би трябвало да бъде безпроблемна и всеки човек би трябвало да може да зарежда там ", изясни Мартин Заимов.

Има подписано съглашение с Министерство на енергетиката, които правят оценка, че прилаганите критерии са положителни, означи той.

" Изграждането на зарядни станции е подчинено на три публични сюжета, които се контролират – достъпа до електричество, разплащанията и паркирането. Навсякъде по света тези три регулации са доста сложни за делене. В момента ние се опитваме да покажем, че те могат да се разделят. Министерство на енергетиката дава отговор за тока, общината – за мястото за паркиране, а Българската асоциация за електрически автомобили дава отговор кой ще го направи ", разясни Заимов.

Той даде образец с Нидерландия, където общината е задължена да обезпечи зарядна станция на всеки, закупил електрически автомобил. В България пък оперира компания, която поема уговорката да построи зарядна станция при предпочитание на клиента. " Това, което ние вършим, е трета догадка, в която ускоряваме посредством чоп избора на реализатор, общината надлежно няма потребност да се занимава с този въпрос ", изясни ръководителят на Българската асоциация за електрически автомобили.

Четирима оператори на зарядни станции вземат участие в процедура за избор на реализатор и оператор на зарядна станция на ул. " Веслец " № 5 в град София. Жребият ще бъде извършен в наличието на нотариус на ул. " Султан тепе " № 1.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР